Zranený Ďaloga už asi dohral: Takto som si to nepredstavoval

12.05.2013 Celý región

Helsinki 12. mája (TASR) - Pre slovenského obrancu Mareka Ďalogu sa tohtoročný svetový šampionát pravdepodobne skončil. Dvadsaťštyriročného hokejistu trápia problémy s ramenom a i keď ešte dúfa, že by sa mohol vrátiť na ľad, sám tomu príliš neverí.

Ďaloga utrpel zranenie pravého ramena v zápase s Lotyšskom (3:5), keď ho jeden zo súperov narazil na mantinel a duel nakoniec nedohral. "Keď ma narazil, už som vedel, že je zle. Už som cítil, že tú ruku nezdvihnem," povedal smutne. Mladý obranca následne nenastúpil ani proti Rakúsku a na ľad nevykorčuľoval ani v nedeľňajšom súboji s Ruskom. Podstúpil vyšetrenie magnetickou rezonanciou, no stále nevie, kde presne je problém. "Sám neviem. Doktor mi to vysvetľoval podľa magnetickej rezonancie, ale neviem o čo konkrétne ide. Je to niečo vnútri pravého ramena. Je to už staršia vec, doniesol som si ju z Pardubíc, kde som mal problémy už cez play off. Tam som s tým hral a teraz sa to vrátilo," pokračoval.

Ďaloga tak stihol na svojom premiérovom šampionáte odohrať štyri stretnutia, v ktorých zaznamenal jednu asistenciu. "Takto som si to určite nepredstavoval. Šampionát sa pre mňa začal celkom pekne a teraz sa to takto skončilo," povzdychol si.

Či nastúpi aj na ďalšie zápasy zatiaľ netuší, no veľké šance tomu nedáva: "Vôbec neviem, čo bude. Dnes som to síce skúsil, doktor mi pichol injekciu, ale bolelo to tak isto. Dáme tomu dva dni a uvidíme, či to pôjde v zápase s Amerikou, ale nevyzerá to najlepšie. Dnes som nemohol ani pohnúť rukou. Dúfam, že sa vyhnem operácii. To jediné nechcem," zaželal si.
 

Vyberte región